Home » D:News » Procedurile de fertilizare in vitro, suspendate din cauza epidemiei de coronavirus

Procedurile de fertilizare in vitro, suspendate din cauza epidemiei de coronavirus

Procedurile de fertilizare in vitro, suspendate din cauza epidemiei de coronavirus
Publicat: 15.04.2020
Medicii au sistat procedurile de fertilizare in vitro, din cauza epidemiei de coronavirus. Preşedintele Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie, Radu Vlădăreanu, spune că cea mai mare problemă în aceste proceduri este legată de „permanenta mişcare a pacientului către analize, puncţii şi ecografii”.

Florica Afilipoaie îşi doreşte cu ardoare un copil, însă acest lucru nu a fost posibil pe cale naturală. A apelat la medici şi la fertilizarea in vitro prin programul finanţat de stat.

„Din păcate, analizele noastre nu au fost extraordinar de bune şi a trebuit să alegem FIV. În urma tratamentului de aproximativ două luni de zile ne-au rezultat 4 embrioni, dar, din păcate, la primul transfer rezultatul a fost negativ”, a spus Florica, potrivit Mediafax.

Epidemia i-a pus în aşteptare visul de a deveni mamă. În clinici au fost oprite procedurile de fertilizare.

„Am fost puţin dezamăgiţi la început, dar ne-am gândit mai mult la sănătatea noastră şi la ceea ce aveam de făcut, în această perioadă riscam mai mult decât orice, drumurile de la Constanţa la Bucureşti, spitalul, aceste infecţii ne-au dat de gândit şi am ales să amânăm procedurile”, a mai spus Florica Afilipoaie.

Medicii spun că aceste proceduri presupun mai multe deplasări ale pacientului.

„Aici este problema, această permanentă mişcare a pacientului către analize, către ecografii, apoi către puncţii, este nevoie de anestezişti, ei sunt blocaţi în spitale de obicei, cu toată situaţia, e mult prea multă aglomeraţie pentru a mai face FIV”, a declarat Radu Vlădăreanu, preşedintele Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie.

Diana Mihai, doctorand în Secţia de reproducere umană asistată a Maternităţii Giuleşti, a spus că a oprit procedurile pentru zece femei.

„Ori trebuiau să înceapă, ori trebuia să facem embriotransferuri, ori trebuia să mai facem o sesiune de stimulare ovariană controlată, erau în diverse stadii. Au fost puţin triste de faptul că trebuie să amânăm, în schimb niciuna nu a insistat, au înţeles şi au spus bineînţeles, îmi doresc să am un copil sănătos”, a declarat medicul.

Medicii spun că încă nu cunosc pe deplin mecanismul prin care Sars-Cov-2 ar putea afecta dezvoltarea embrionului, aşa că aşteaptă trecerea perioadei de criză pentru a relua procedurile.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase